בתור בני אדם מבוגרים, היכולת שלנו לעבוד ולתרום לחברה היא חוט מכריע ששזור כמעט בכל היבט של הקיום שלנו. אנחנו חיים בעולם גדוש סכנות, ואף פעם לא יכולים לדעת מתי ניתקל במשהו שיכול לשנות את מהלך המסע המקצועי שלנו.
אובדן כושר עבודה מלא הוא תופעה שמתעלה מעל למגבלות הפיזיות בלבד, ומגיעה אל עצם התפוקה והמהות שלנו. אדם שמאבד את היכולת שלו לעבוד בעקבות פציעה או מחלה, עלול לחוות משבר לא רק בתחום המקצועי, אלא גם בפן האישי והנפשי.
אבל קודם כל ולפני הכל, יש להתייחס לעניין הכלכלי. שכן, אדם שהתפרנס בכבוד בזכות עצמו וקיבל משכורת חודשית של אלפי שקלים, ביום אחד בעצם מאבד את היכולת שלו לקיים את עצמו.
גם אתם סובלים ממצב זה? הגעתם למקום הנכון. המאמר הזה יעזור לכם להבין מה נחשב לאובדן כושר עבודה, מה הסוגים השונים של אובדן כושר עבודה ואיך גם אתם יכולים להגיש תביעת זכאות לביטוח לאומי.
מהו אובדן כושר עבודה?
לפני שנקפוץ לסוף ונדבר על האופן שבו ניתן לבצע הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי, חשוב להבין מה אומר המושג "אובדן כושר עבודה". למעשה, הוא מקיף קשת של אתגרים איתם מתמודדים אנשים שיכולתם לבצע עבודה מקצועית פחתה בעקבות בעיה רפואית – בין אם פיזית או נפשית.
אובדן כושר עבודה יכול לבוא לידי ביטוי כמכשול זמני עקב מחלה ופציעה או כמצב קבוע של נכות. כמו כן, יש גם דרגות שונות של אי כשירות שנדבר עליהן בהמשך.
ככל שאנחנו מתעמקים במורכבות של התופעה הזו, ברור לנו שההשפעה שלה לא מוגבלת ליחידים בלבד. אנחנו מבינים היטב את האופי וההשלכות של המצב המורכב שאליו נקלעתם.
בעינינו זו החובה החברתית שלנו לטפח אמפתיה והכלה, ואנחנו קיימים על מנת להביא את הצדק עבור אלה שחוו שינוי פתאומי ונתקלו באתגר חריג כמו זה.
מה הם סוגי אובדני כושר העבודה?
על פי ההגדרה הרשמית יש שני מצבים שבהם אובדן כושר עבודה בא לידי ביטוי –
- מצב זמני: אובדן כושר עבודה זמני שבמהלכו אדם מאבד את יכולתו לעבוד לתקופה קצרה של כמה חודשים, ולאחריה הוא מחלים וחוזר למעגל העבודה.
- מצב קבוע: שבו אדם חווה פגיעה בלתי הפיכה, ואחריה הוא כבר לא יכול לחזור לתפקד מקצועית כמו בעבר.
כיצד תובעים מביטוח לאומי זכאות?
רוב חברות הביטוח הפרטיות מציעות מוצר שנקרא "ביטוח נכות" שמכסה את המוטב מפני מצב של אובדן כושר עבודה.
אבל גם ללא ביטוח פרטי אתם יכולים לתבוע פיצויי אובדן כושר עבודה מהמוסד לביטוח לאומי. הביטוח הלאומי מפעיל כיסוי לכל אזרחי ישראל תחת כמה מחלקות שונות:
נכות כללית – דרגות אי הכשירות האפשריות הן 60%, 65%, 74% ו-100% (כאשר 75 אחוזים ומעלה נחשבים לדרגת זכאות של מאה אחוז). אחוזי הנכות נקבעים בוועדה רפואית ולמעשה משקפים את אחוזי הפיצוי שהתובע עשוי לקבל.
נפגעי תאונות – אנשים שנפגעו בתאונה וסובלים מפציעות שמונעות מהם לעבוד זכאים לפיצויים כספיים במשך 90 ימים (במידה והפגיעה זמנית). אם מדובר במצב קבוע, יהיה על אותו אדם להגיש תביעת נכות כללית.
נפגעי תאונת עבודה – עובד שעבר תאונת עבודה שמנעה ממנו להמשיך לבצע את מלאכתו, גם כאן יש את המשחק בין זמניות לצמיתות.
חשוב לציין שסכום הקצבה נקבע על ידי ביטוח לאומי ולא מתחשב בהכנסות הקודמות של המבוטח.
הגיע הזמן לעשות צדק
עוד לא קיבלתם קצבת אובדן כושר עבודה למרות שמגיע לכם? אולי קבוצת ג'סטיס תוכל לעזור.
איך התהליך עובד?
-אתם פונים אלינו דיגיטלית ומספרים לנו מה הצרכים שלכם.
-אנחנו מנתחים את הפרטים ותופרים לכם מענה מתאים.
-התיק שלכם יוצא לדרך כשאתם בראש שקט עד שתקבלו את הפיצוי הסופי.
למה דווקא איתנו?
פשוט כי אנחנו דואגים לכם לכל מה שחשוב – אנחנו מכסים את עלויות התביעה בלי שתצטרכו לסכן כסף. תוכלו לקבל חלק מכספי הפיצויים בצורה מיידית, מבלי לחכות שההליך המשפטי יסתיים. תהיו בטוחים שהתביעה שלכם תהיה מבוססת על חוות דעת של המומחים הטובים ביותר בישראל. והחלק הכי טוב? השירות שלנו ניתן ללא תשלום מראש ומבוסס על מקרי הצלחה. התביעה נכשלה? לא שילמתם, וכל מה שכבר קיבלתם מאיתנו נשאר שלכם!