עורך.ת דין?
לשליחת תיק
לחץ.י כאן
שאלות נוספות?
אנחנו כאן עבורכם
עורך.ת דין?
לשליחת תיק לחץ.י כאן
שאלות נוספות?
אנחנו כאן עבורכם

הוצאת תו נכה ממשרד הרישוי     

תהליך הוצאת תו נכה עבור בעלי מוגבלויות בהליכה וניידות עובר דרך הגשת בקשת משרד הרישוי תו נכה. הוצאת התו נעשית על בסיס הגשת אישורים רפואיים ומסירת מידע ככל שידרש. כך למשל צריך להכין מסמכים רפואיים המפרטים את המצב הרפואי בדגש על סוג הנכות, אישורים שקיבלתם על אחוזי נכות מהמוסדות הרלוונטיים כגון ביטוח לאומי. יש לצרף

תהליך הוצאת תו נכה עבור בעלי מוגבלויות בהליכה וניידות עובר דרך הגשת בקשת משרד הרישוי תו נכה. הוצאת התו נעשית על בסיס הגשת אישורים רפואיים ומסירת מידע ככל שידרש. כך למשל צריך להכין מסמכים רפואיים המפרטים את המצב הרפואי בדגש על סוג הנכות, אישורים שקיבלתם על אחוזי נכות מהמוסדות הרלוונטיים כגון ביטוח לאומי. יש לצרף צילום תעודת זהות עם ספח. במקרים שבהם משרד הרישוי רואה לנכון, יש להוסיף עוד אישורים מרופאים מומחים שיש להם ניסיון בסוג הליקוי או המגבלה הרפואית שממנה אתם או היקרים לכם סובלים. רצוי להוסיף מסמכים המעידים על טיפולים שאתם זקוקים להם עקב הנכות וכן טיפול תרופתי קבוע שאתם זקוקים לו.

חשוב לנו להדגיש כי מילוי הטפסים לא נעשה על רגל אחת. יש צורך במסירת פרטים מדויקים שכן כל פרט שחסר או אם טעיתם במילוי, גורמים לכך שהבקשה "נתקעת". במסמכים ממשרד הרישוי תצטרכו לציין את הפרטים שלכם, איך ניתן ליצור אתכם קשר, פרטי כלי הרכב עבורו תבקשו את  התו. חשוב ביותר לתאר בפירוט את המגבלות הרפואיות שבגינן אתם זקוקים לתו. צריך לשים לב למשמעות של כל הפרטים שצריך למלא, לא להשאיר מקומות ריקים וכמובן זיכרו לצרף את כל המסמכים שאספתם מקופות החולים, רופאים פרטיים, בתי חולים וכדומה.

לאחר הגשת הבקשה לקבלת תו נכה, הגורם שבודק זאת הוא ועדה רפואית של משרד הרישוי. בוועדה נפגשים עם רופאים מומחים ותפקידה להתייחס לכל בקשה באופן פרטני ומעמיק. הוועדה מתכנסת לדיון ויש לה את הזכות להחליט האם הוגשו כל המסמכים או שצריך עוד השלמת מסמכים או העברת מידע נוסף לפי העניין.

למי מגיע לקבל תו נכה

רוצים לדעת האם מגיע לכם תו נכה? הנפקת תעודת נכה מבוססת על קריטריונים שונים שחלקם ברורים מאוד ואחרים מעט פחות. הקריטריונים מתייחסים לכל מיני מצבים רפואיים המשפיעים על הניידות והתנועה, כך למשל מוגבלויות פיזיות בלתי הפיכות, מחלות כרוניות המשפיעות על התפקוד ביום יום, מצבים רפואיים זמניים כגון החלמה מניתוח או פציעה שבגינה יש צורך באמצעי עזר לניידות  עד לשיפור במצב. חשוב לציין שהוועדה מתייחסת לחומרת המוגבלות, להשפעתה על התפקוד ולחשיבות של רכב בשיפור ניידות ותפקוד בהמשך.

לפני שמקבלים משרד התחבורה תו נכה צריך לדעת מה משרד התחבורה מביא בחשבון. בבדיקת הבקשה בודקים במשרד כמה וכמה היבטים המשפיעים על יכולת תנועה. הוועדה מביאה בחשבון את מידת ההשפעה של המוגבלות על היכולת להתנייד בתחבורה ציבורית, המרחק שהנכה מסוגל לצעוד עצמאית ללא עזרה, מידת התלות באמצעי עזר כגון כיסא גלגלים, קביים וכדומה. כמו כן, בוועדה עשויים להתייחס לגורמים נוספים. אם הוועדה תמכה באישור הבקשה, מונפק תו נכה אישי (כלומר הוא אינו ניתן להעברה למישהו אחר). השימוש בתו מותר אך ורק כאשר בעל התו נמצא ברכב, כנהג או כנוסע. חשוב להדגיש שהתו מיועד להקל על בעל המוגבלות עצמו בלבד ואסור להשתמש בתו בצורה לא מורשית (אם הנכה לא משתמש ברכב, למשל).

הוצאת תו נכה ממשרד הרישוי

זכויות לבעלי תו נכה ממשרד הרישוי

זכאי ביטוח לאומי תעודת נכה יכולים לקבל כמה וכמה זכויות. למשל פטור או הנחה מאגרת רישוי, הנחות בארנונה מתוקף היותם נכים, הטבות מס לנכים קשים זכאי ביטוח לאומי. התו עצמו מתיר חניה במקומות המסומנים בתמרור נכים, פטור מתשלום על חניה במקומות ציבוריים, חניה על מדרכות אם אין חלופה אחרת. כמו כן כדאי לציין שנכים רבים זכאים גם לסיוע ברכישת אביזרי ניידות שונים. חשוב להבין שהזכאות להטבות השונות תלויה באחוזי הנכות שנקבעו ובסוג המוגבלות. כדאי להיעזר בחברה למימוש זכויות לצורך מיצוי תו נכה זכויות, באופן מלא. לסיום, חידוש התו מצריך הגשת בקשה מחדש, אלא אם כן מדובר בנכות קבועה ובלתי הפיכה.

השאירו פרטים,
ונציג ג'סטיס יחזור אליכם מיד

אייקון חץ




    אולי תתעניין ב…
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן