בכל יום מתרחשות בישראל בממוצע כ-6 תאונות דרכים קשות – כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסמים מעת לעת. עם זאת ולמרבה הצער, ההליך לקבלת פיצויים בגין נזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים, אפילו אם זה מתנהל בליווי של עו"ד תאונות דרכים מומחה ומנוסה, עשוי להימשך זמן רב – בין היתר בשל המתנה לחוות הדעת הרפואית של המומחה שממנה בית-המשפט, ותגובות הנפגע וחברת הביטוח לממצאיו.
אומנם, המחוקק בישראל לא נשאר אדיש לעובדה זו, וכלל בחוק לפיצויים לנפגעי תאונות דרכים את מנגנון התשלום התכוף, שתכליתו להקדים תשלום פיצויים עוד בטרם ההכרעה בתביעת הפיצויים.
אולם, התשלום התכוף ניתן בדר"כ רק במקרים בהם התובע סבל מפגיעה קשה; הנתבעים נלחמים כדי לשלם במסגרתו כמה שפחות, כדי להקשות על התובע ככל הניתן; ואפילו הליך זה יכול לארוך כמספר חודשים (בין 60 ל-90 יום, ואף יותר), ולכן אינו מספק במקרים רבים של תאונה קשה וטיפולים דחופים ויקרים שעל הנפגע לעבור.
בדיוק בשביל זה החלטנו בקרן ג'סטיס, מקבוצת ג'סטיס, לאפשר במקרים המתאימים הקדמה של הפיצויים באמצעות תשלום דמי מחיה – כבר מהיום הראשון.
במאמרנו זה נסביר מהו תשלום תכוף, באיזה מקרים גם הוא לא מספיק וקרן ג'סטיס נכנסת לתמונה, ונביא את סיפורה האישי של יפעת, שבזכות הסיוע של קרן ג'סטיס ועורך הדין המומחה בתאונות דרכים שליווה אותו, זכה לטיפול הרפואי הדחוף והמקיף שהיה צריך ללא צורך בהמתנה כלשהי.