כל אדם רוצה להרגיש שהוא מקיים את עצמו בכבוד ותורם את חלקו לחברה. עם זאת, לא תמיד זה מתאפשר. או שזה מתאפשר בצורה חלקית. יש בינינו לא מעט מתמודדי נפש.
במציאות היום יומית שלנו, נכות נפשית היא אתגר גדול שבהכרח משפיע בצורה עמוקה על רבדים שונים בחיים של אדם. התהליך המסובך של ההתמודדות עם מציאות זו כולל בין היתר גם קושי להשתלב במעגל העבודה והזדקקות לסיוע כלכלי.
סובלים מנכות נפשית? ובכן, במקרים כאלה ניתן להגיש תביעה נגד ביטוח לאומי לקבלת קצבה. ביטוח לאומי הוא מוסד שמבטח את כלל אזרחי ישראל מפני נזקי גוף ונפש ומעניק סל הטבות עבור אלו שעומדים בקריטריונים על מנת לייצר רווחה בחיי הפרט ולקדם שוויון.
אז… מהי תביעה לנכות נפשית, איך עובד התהליך ואיך גם אתם תוכלו להשיג לעצמכם צדק? כל התשובות לשאלות מחכות לכם בהמשך המאמר.
מהי תביעה לנכות נפשית מביטוח לאומי?
גם אתם יכולים לקבל אחוזי נכות נפשית מטעם ביטוח לאומי, אפשר לעשות זאת בשתי דרכים: להגיש תביעה רשמית או ליצור קשר עם משרד הבריאות ולבקש אבחון של פסיכיאטר מוסמך.
מעמד התביעה מתאים לאנשים שסובלים מבעיה נפשית קבועה, ועשוי לזכות אותם בקצבה חודשית קבועה בהתאם לאחוזי הנכות שייקבעו בוועדה רפואית.
אבחון של פסיכיאטר רלוונטי עבור מתמודד נפש שלא רוצה לקבל קצבה קבועה, אלא מבקש סל שירותים שיקומיים מטעם משרד הבריאות.
על אלו שדורשים להגיש תביעה רפואית נפשית להיות לפחות בני 18, ולסבול מאחד הליקויים הבאים:
-סכיזופרניה.
-הזיות.
-חרדה.
-שינויים במצב רוח.
-בעיות אכילה.
-הפרעות תלויות דחק.
מהו התהליך שצריך לעבור?
אז, איך עובד התהליך ואיך נקבעת נכות נפשית מטעם ביטוח לאומי?
הגשת תביעה – אם אתם עונים על תנאי הזכאות לקצבה, יהיה עליכם להגיש תביעה מסודרת. לתביעה זו תצטרכו לצרף: חוות דעת של מומחים (עובד סוציאלי, פסיכולוג או פסיכיאטר), מסמכים רפואיים שמעידים על הבעיה, ואם קיים, גם מכתב סיכום אשפוז.
חשוב מאוד לאסוף את כלל המסמכים הרלוונטיים ולהביא לידיעה את כל הליקויים הנפשיים שאתם סובלים מהם, שכן כל ליקוי עלול להגדיל את אחוזי הנכות שתקבלו.
ועדה רפואית – אחרי שתגישו את התביעה, יזמנו אתכם לוועדה רפואית שמטרתה לקבוע את אחוזי הנכות הנפשית שלכם. אלה ייקבעו על פי מספר פרמטרים ויושפעו מחומרת מצבכם (וכמה הוא משפיע על תפקודכם ביום יום, היכולת שלכם לעבוד והצורך שלכם בהשגחה), התרופות שאתם נוטלים, מספר ההתקפים שחוויתם, משך ההפרעה, כמה פעם אושפזתם וכו'.
על פי הוועדה הרפואית יש כמה תנאי זכאות לקצבת נכות כללית: לפחות 60 אחוזים, לפחות 40 אחוזים במקרים של כמה ליקויים נפשיים שעל אחד מהם נקבעו מינימום 25 אחוזים, ו-50 אחוזים אם מדובר בעקרת בית (אישה שלא קיבלה שכר עבור יגיעה אישית).
חשוב שתדעו: הגשת תביעות לביטוח לאומי היא עניין מורכב ורגיש, ולכן יש באפשרותכם להנות משירות הכוונה וייעוץ ללא עלות מטעם "יד מכוונת".
קביעת דרגת אי כשירות – אי כושר נקבע במהלך הוועדה הרפואית, על פי פרוטוקולים קבועים. הדרגות השונות נמדדות באחוזים והן: 60,65,74,100. האחוזים מזכים אותכם לקצבה בגובה אותם אחוזים (כאשר אדם שקיבל 75 אחוזי נכות ומעלה זכאי למאה אחוז קצבה).
ליווי של חברה למימוש זכויות רפואיות
קבוצת ג'סטיס מבית מיטב עוזרת לנפגעי גוף ונפש לתבוע את הצדק שמגיע להם ולקבל פיצויים גבוהים במהירות ובקלות.
השירות שלנו מקיף וכולל את כל מה שחשוב באמת:
- השקעה בתביעה שלכם כדי שלא תצטרכו להוציא כסף מהכיס וכיסוי עלויות של אגרות בתי משפט, חוות דעת וכו'.
- מתן חלק מהפיצויים באופן מיידי מבלי להמתין עד לסיום המשפט. כדי שתוכלו להנות מאיכות חיים גבוהה בכל זמן שהתיק עוד מתנהל, ולא תצטרכו לצמצם את עצמכם בגלל מחסור בכסף.
- חוות דעת מהמומחים המובילים בישראל, על מנת שהתביעה שלכם תהיה איכותית, חזקה ובעלת סיכויים גבוהים לנצח.
- שירותים נלווים שנועדו לתת לכם ראש שקט בכל מה שקשור להסעות לדיונים ואיסוף חומרים.
- מענק השירות ללא עלות מראש אלא בשיטה שעובדת על בסיס הצלחה בלבד. אנחנו לא נותנים ייעוץ ושירות משפטי או הלוואות, אלא משקיעים בתביעה שלכם. אם לא פוציתם אתם לא משלמים והפיצוי שקיבלתם מאיתנו נשאר שלכם.
בין אם אתם רוצים להוציא תו נכה, לקבל קצבה חודשית או להנות מסל שירותי שיקום – אנחנו כאן בשבילכם!