אדם יכול לחיות את חייו בשקט ובשלווה, וברגע אחד הם יכולים להתהפך. זה יכול לקרות בעקבות תאונה או מחלה, שני מצבים לא צפויים. ככה או ככה התוצאה זהה – אובדן כשירות עבודה.
הרבה דברים יכולים לגעוש בנפשו של אדם שסובל ממצב רפואי שמונע ממנו לנהל שגרת חיים תקינה. אחד ההיבטים הכי קריטיים הוא הפן הכלכלי. ממצב שבו אותו אדם מפרנס את עצמו בכבוד, הוא הופך ל"משותק".
במקרים כאלה הוא נדרש להגיש תביעת מיצוי זכויות רפואיות לביטוח לאומי. אם יימצא האדם זכאי, הוא יוכל לקבל גישה לטיפולים רפואיים, סלי שיקום של משרד הבריאות וקצבה חודשית בהתאם לאחוזי הנכות שלו.
מהן תקנות הביטוח הלאומי בנושא? איך אפשר להגיש את אותה תביעה? ובכן, התשובות מחכות לכם בהמשך המאמר.
תקנות הביטוח הלאומי וקביעת דרגת הנכות
ביטוח לאומי הוא מוסד שמפעיל כיסוי ביטוחי לכלל אזרחי ישראל. אנשים שסובלים מבעיה רפואית – בין אם היא נוצרה עקב פציעה, מחלה או פגם מולד – עשויים להיות זכאים לקצבה חודשית ועוד מגוון הטבות.
תקנות הביטוח הלאומי (תשט"ז 1956) עוסקות בקביעת דרגות נכות של נפגעי עבודה. על פי הן מתבססת הוועדה הרפואית שקובעת את אחוזי הנכות של הנפגע. כמו כן הן מסדירות גם את פעולת הוועדה לערעורים.
הביטוח הלאומי מחזיק בספר ליקויים שמהווה מעין תוספת לתקנות שנקבעו בחוק. הספר מכיל את כל הליקויים הרפואיים שנכנסים תחת קטגוריית הנכות. כל ליקוי ברשימה מייצג מספר מסוים של אחוזי נכות.
איך ניתן להגיש תביעה לקבלת קצבת נכות?
הגענו לחלק הפרקטי של המאמר. נניח שאתם רוצים להגיש תביעת תאונת עבודה, איך תעשו זאת? זה יכול להישמע כמו עניין גדול ומסובך אבל זה לא צריך להיות כך. חשוב לציין שההליך כולל לא מעט התעסקות עם בירוקרטיה ומסמכים, כך שהוא דורש תשומת לב רבה. את התביעה ניתן להגיש אונליין באתר האינטרנט של ביטוח לאומי או דרך הדואר.
כדי שמוסד הביטוח הלאומי יוכל לאבחן אתכם בצורה מדויקת, יהיה עליכם להגיע לוועדה רפואית פרונטלית שמטרתה בעצם לקבוע את אחוזי הנכות שאתם זכאים להם, בעזרת תקנות הביטוח הלאומי וספר הליקויים.
יש ארבע דרגות אי כשירות שנמדדות לפי אחוזים: 60, 65, 74 ו-100. אותם אחוזים למעשה מייצגים את גובה הקצבה שתהיו זכאים לה, כאשר אדם שקיבל מעל לשבעים וחמישה אחוזי נכות זכאי לקבל מאה אחוז מהקצבה.
הנוכחים בוועדה הם רופא מומחה ומזכיר. הרופא יעיין בתיק הרפואי, יבצע בדיקה רפואית, ישאל שאלות ויגבש את דעתו על תמונת המצב. לבסוף הוא יקבע את דרגת אי הכושר שלכם.
חשוב לדעת לפני הגשת תביעה נגד ביטוח לאומי:
-כדאי לאסוף את כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים שתומכים בבקשה שלכם להיות מוכרים כנכים ולקבל קצבה. את אותם מסמכים תוכלו לשלוח יחד עם התביעה, ולאחר מכן להציג אותם בפני הרופא המומחה.
-שימו לב שאתם מגישים את סוג התביעה הנכון וודאו שהיא התקבלה והועברה לטיפול.
-דעו שיכול להיות שביטוח לאומי יבקש מכם להשלים בדיקות או מסמכים רפואיים.
-היו מוכנים גם למצב שבו לא קיבלתם את התוצאה הרצויה, במקרה כזה תוכלו להגיש ערעור.
צריכים עזרה? אנחנו כאן!
בין אם אתם לפני הגשת בקשה לתו נכה או תביעה וזקוקים לליווי צמוד של אנשי מקצוע, קבוצת ג'סטיס כאן כדי לעזור לכם לעשות צדק. אנחנו מעודדים כל נפגע לפנות אלינו בצורה דיגיטלית ולספר לנו מה הצרכים שלו. ניתוח המקרה יעזור לנו להציע לכם מענה הולם, ולכם רק יישאר להחליט אם אתם רוצים לצאת לדרך בראש שקט.
איתנו תוכלו להנות מכל מה שחשוב:
- כיסוי עלויות התביעה – כדי שלא תצטרכו להוציא שקל מהכיס.
- הקדמת קצבאות – תקבלו את חלק מכספי הפיצויים בצורה מיידית מבלי לחכות עד שהתביעה תסתיים, על מנת שלא תתפשרו או תצמצמו את עצמכם בגלל לחץ כלכלי.
- תביעה המבוססת על חוות דעת של אנשי המקצוע הטובים בישראל.
השירות שלנו מוענק ללא תשלום מראש ומבוסס על הצלחה. לא קיבלתם את הפיצוי שמגיע לכם? לא שילמתם כלום וכל הכסף שכבר קיבלתם מאיתנו נשאר אצלכם!