עורך.ת דין?
לשליחת תיק
לחץ.י כאן
שאלות נוספות?
אנחנו כאן עבורכם
עורך.ת דין?
לשליחת תיק לחץ.י כאן
שאלות נוספות?
אנחנו כאן עבורכם

"התקשרתי לאמא ואמרתי לה: מגיע לי מזל טוב, אני נרשם ללימודי משפטים!"

יש אנשים שנולדו עורכי דין. אחד מהם הם הוא עומר יעקובוביץ. כפי שתקראו בשורות הבאות, מהרגע שרגליו דרכו בשערי הפקולטה למשפטים, לא הייתה מבחינתו דרך חזרה; אבל החיבור לליטיגציה נזרע בלבו שנים רבות לפני כן. היום, כ-15 שנים לאחר שהוסמך, הוא מתרכז בתחום הנזיקין ומשרדו מייצג עשרות לקוחות שנפגעו בגופם. הוא מביט בגאווה על הדרך

יש אנשים שנולדו עורכי דין. אחד מהם הם הוא עומר יעקובוביץ. כפי שתקראו בשורות הבאות, מהרגע שרגליו דרכו בשערי הפקולטה למשפטים, לא הייתה מבחינתו דרך חזרה; אבל החיבור לליטיגציה נזרע בלבו שנים רבות לפני כן. היום, כ-15 שנים לאחר שהוסמך, הוא מתרכז בתחום הנזיקין ומשרדו מייצג עשרות לקוחות שנפגעו בגופם. הוא מביט בגאווה על הדרך שכבר עבר, ומסתכל קדימה. בין לבין הוא מספר לאתר ג'סטיס על הלילות הארוכים, התיקים הקשים והאדם שתמיד יישאר עבורו מודל לחיקוי.

עו"ד יעקובוביץ, למה בחרת ללמוד משפטים, ולמה בחרת לעסוק בתחום הנזיקין?

"מסלול חיי כיוון אותי ללימודי רפואה. בגרות מורחבת בביולוגיה וחקלאות ימית, קורס חובשים קרביים בצבא, שירות מילואים כחובש בחיל הים ולאחר מכן אפילו רישום ללימודי רפואה. בדרך קרה מקרה לא צפוי – ליוויתי חברה ליום פתוח של מוסד אקדמי. כשנכנסתי למכללה, הוקסמתי מהמקום, מהאווירה ומהפקולטה למשפטים. אחרי שעתיים במקום קיבלתי החלטה שזה מה שאני רוצה – להיות עורך דין. התקשרתי לאמא שלי ואמרתי לה: 'אמא, מגיע לי מזל טוב, אני נרשם ללימודי משפטים!'. בהמשך, ולמעשה כבר משנה ב' של הלימודים, ידעתי שנזיקין הוא התחום שלי. תחום הנזיקין ובפרט תחום נזקי הגוף, היה והינו הכי קרוב לעולם הרפואה שכל כך מעניין אותי וקרוב לליבי. היום מרבית העיסוק שלי הוא בתחום נזקי הגוף. אני עובד המון מול מומחים רפואיים, ועוסק בפציעות קשות של הלקוחות שמגיעים אליי וזקוקים לסיוע משפטי מול הגופים השונים לצורך קבלת פיצוי כספי ומיצוי זכויות רפואיות".

כמה שנים אתה עוסק במקצוע? האם אתה מרגיש שעשית בחירה נכונה?

"אני נמצא בתחום עריכת הדין משנת 2008, אז התחלתי את דרכי כמתמחה באחד מהמשרדים המובילים בארץ בתחום הרשלנות הרפואית שמייצג דווקא את בתי החולים הממשלתיים. לאחר שעברתי את בחינות ההסמכה התחלתי את עבודתי כעורך דין באחד מהמשרדים המובילים בארץ בתחום של ייצוג חברות ביטוח. לאחר שלוש שנים החלטתי שאני רוצה 'לעבור צד' ולייצג תובעים אל מול אותם גופים שעד לא מזמן ייצגתי. אין לי ספק שהיום אני נמצא במקום שהכי מתאים לאופי ולאישיות שלי, שנעוץ ברצון לסייע לנפגעים לקבל את כל מה שמגיע להם מאותם גופים גדולים וסבוכים. הבחירה מבחינתי היא לא רק נכונה, היא פשוט מתאימה כמו כפפה ליד".

האם המקצוע הוא כפי שדמיינת אותו? מה דומה ומה שונה?

"כשהגעתי לראשונה לעבוד במשרד עורכי דין כמתמחה, הבנתי כמה הפרקטיקה שונה מהלימודים לתואר. הדימיון שבכל זאת אני מוצא בין השניים קשור ליכולת לרכז המון מידע, לסדר אותו ולארגן אותו באופן שיהיה לך נגיש בכל זמן נתון. כמו בשעת מבחן, גם בפרקטיקה – חשוב להיות מסודר מאוד, יסודי מאוד וקפדן על כל פרט ופרט על מנת למזער הפתעות לא רצויות כשאתה מגיע לדיון בבית משפט. השוני הכי גדול מבחינתי הוא ברמת האחריות. כעורך דין עצמאי יש על כתפיי אחריות רבת משקל לדאוג ללקוחות שלי. חלקם הגדול מצוי בתקופה הכי קשה בחיים לאחר פציעה קשה, לרוב ללא הכנסה, ואני למעשה לוקח על עצמי את האחריות לדאוג ללקוח אבל גם למשפחתו. זה משהו שאתה לא חושב עליו ולא נתקל בו במהלך הלימודים, וכשאתה מגיע לפרקטיקה ובפרט כשאתה הופך לעצמאי, אתה מבין מהר מאוד שאתה אחראי על איך החיים של אותן משפחות ייראו לאחר שקרה מקרה שבגינו פנו אליי לקבלת סיוע וייצוג משפטי".

מה גילית על המקצוע שלא היה ידוע לך, ומה גילית באמצעות המקצוע על עצמך?

"במהלך דרכי כעו"ד, גיליתי כמה דברים על המקצוע. הראשון, שאין מקום לטעויות. זו הסיבה שמהיום הראשון בחרתי לעסוק אך ורק בתחום הנזיקין ולא להוסיף התמחויות נוספות למשרד. שנית, גיליתי את החשיבות האמיתית והעמוקה שיש לעורך דין – היכולת לעזור לאנשים להתמודד מול מערכות שאין סיכוי שהיו מצליחים להתמודד איתן בכוחות עצמם. לראות את האושר על פני לקוח כשאני מבשר לו על הפיצוי שהתקבל עקב תאונה, או על הקצבה שביטוח לאומי ישלם לו מעתה והלאה למשך כל חייו, אלו דברים שגורמים לסיפוק שמילים לא יכולת לתאר. על עצמי גיליתי שלמעשה נולדתי והוכשרתי כל חיי לרגע שבו אהפוך לעו"ד. מהרגע הראשון הרגשתי שזה המקום שלי, שהעיסוק מוציא ממני את הטוב ביותר. גיליתי שהערכים שעליהם חונכתי בבית – כבוד, סבלנות, יכולת הקשבה וחתירה תמידית להישגיות – הם הערכים החשובים ביותר לכל מי שעוסק במקצוע".

מה הזיכרון הראשון שלך בתור עורך דין?

"הזיכרון הראשון שלי היה מספר ימים לאחר שהתחלתי לעבוד במשרד הראשון שבו עבדתי כעורך דין. בשעות הצהריים קרא לי האחראי על המחלקה שבה עבדתי במשרד ואמר לי שמחר יש שני דיונים שאני צריך להופיע בהם, בתיקים שעד לאותו רגע לא ידעתי בכלל על קיומם. הלב שלי דפק מלחץ וממש קיוויתי שזו בדיחה שמריצים על כל עורכי הדין החדשים. מהר מאוד הבנתי שזו לא בדיחה ושלמחרת אני לראשונה בבית משפט לבדי. באותו יום נשארתי במשרד על לשעות הלילה המאוחרות כדי ללמוד את התיקים, לקרוא פסיקה ולעשות סיכום של כל תיק. למחרת הגעתי לבית המשפט. התברר, שכל מה שנדרש ממני בשני הדיונים היה לומר לפרוטוקול ש"אני משאיר לשיקול דעת של בית המשפט את ההחלטה אם למנות מומחה רפואי'".

מה המשמעות של להיות עורך דין בעבורך?

"המשמעות העצומה שיש לעורכי דין בניהול הליכים מורכבים שמסייעים לאנשים לקבל את מה שמגיע להם, להכיר את המערכות הסבוכות של חברות הביטוח, ביטוח לאומי, אגף השיקום של קצין התגמולים וכו' ולדעת איך להוציא מכל מצב את המקסימום עבור הלקוחות שלי".

מה המקרה שעסקת בו שהכי נגע לך ללב במהלך עבודתך כעורך דין?

"הגיע אליי לקוח שנפגע בתאונת דרכים. התחלנו לדבר על התאונה שעבר, ועל הדרך הוא מספר לי שלא מזמן הוא איבד את אביו. שאלתי ממה הוא נפטר. הלקוח מספר שהאבא, שהיה אדם בריא לחלוטין ובסה"כ 68, נכנס לניתוח פשוט, שהיה אמור להשתחרר מיד אחריו. הוא לא הרגיש טוב לאחר הניתוח והושאר להשגחה בבית החולים. אחרי יומיים האיש פשוט נפטר שם, באשפוז. איך זה קרה, ? שאלתי. הלקוח לא ידע להגיד. נדלקה לי "נורה אדומה" והחלטתי לבחון את הסיפור הזה לעומק. פניתי לבית החולים, עברתי על כל הניירת, זיקקתי את השאלות הרפואיות והמשפטיות שעלו מתוך המסמכים ופניתי לרופא מומחה שיבחן את המקרה. התקבלה ממנו תשובה חד משמעית: בית החולים התרשל בצורה חריגה בטיפול באותו אדם. התברר כי במהלך הניתוח בוצע בטעות נקב בחלל הבטן שגרם לדימום שלא זוהה וכך ולכן גם לא טופל, וכתופצאה מהיעדר הטיפול האב דימם במשך יומיים וחצי עד שנפטר. בסופו של התהליך דאגתי שהמשפחה תקבל פיצוי גבוה מאוד, מאות אלפי שקלים. זה בוודאי לא מפחית מעוצמת הכאב שהקרובים שלו מרגישים אבל לפחות הם יודעים שנעשה צדק. ולכן אני תמיד אומר ללקוחות שלי – אל תקחו שום דבר כמובן מאליו; כשיש ספק תשאלו ותחקרו. הרי המשפחה הזאת בכלל לא חשבה על כיוון של רשלנות. אני שמח שהייתי בצומת הנכונה כדי להכווין אותם".

מה אתה לוקח הבייתה?

"התחום שבו אני עוסק הוא תחום מאוד מורכב ריגשית. מגיעים אליי לקוחות כמו הורים שאיבדו ילד בתאונת אופנוע, ילדים שאיבדו אבא בתאונה, הורים טריים שנולד להם ילד עם בעיה רפואית קשה. המון לקוחות שמגיעים אליי למשרד פשוט מתפרקים בבכי באיזהשהו שלב. ואחרי הכל, אני לוקח הבייתה סיפוק גדול. לתת לאותם אנשים יד, גם מבחינה אנושית וגם מבחינה מקצועית, זו זכות ענקית. כשאני מגיע, הילדות שלי שואלות אותי – 'אבא, איך היה בעבודה?', ואני הכי מאושר לענות להן שבסך הכל היה יום טוב, ושגם היום אבא עזר לאנשים לקבל את מה שמגיע להם".

מי המורה הכי טוב שהיה לך?

"אבא שלי ללא ספק. עבדתי אצל עורכי דין מצוינים כשהייתי שכיר, וגם כשפתחתי משרד עצמאי בתחילת דרכי, לא התביישתי לשאול ולהיעזר בעורכי דין מנוסים ממני והכל מתוך מטרה ברורה שלא לטעות ולהשיג עבור הלקוחות שלי את הטוב ביותר. אבל אחרי הכל כשאני מסתכל לאחור, אין לי בכלל ספק שהדוגמא שאבא שלי (ז"ל) היווה עבורי, החינוך שקיבלתי והערכים עליהם גדלתי, הם הבסיס לכל מה שאני מביא היום לעבודה שלי ולכל תיק שבו אני מטפל".

ספר על סטיגמה לא נכונה על עורכי דין.

"סטיגמה אחת שאני יכול להצביע עליה היא שעורכי דין מונעים אך ורק ממניעים כלכליים אישיים גם לעתים על חשבון הלקוחות. אני יכול להעיד לגבי, בלב שלם, שמעולם לא התפשרתי או לחילופין לקחתי סיכון לא מחושב 'על חשבון' לקוח וכי טובתם של הלקוחות היא תמיד השיקול היחיד שמנחה אותי במהלך ניהול תיק".

מי המודל לחיקוי שלך, ולמה?

"אצטרך לחזור שוב לאבי ז"ל אשר היווה עבורי מודל אישי ומקצועי. האדם אבא שלי שאמר לי משפט שמלווה אותי מצעירותי: "לפני הכל, תהיה בנאדם" וזה משפט שמלווה אותי בכל החלטה, בכל פעולה ובכל צומת בחיים. גם אבי שנפטר רק לפני שנה, ליווה לקוחות במהלך כל הקריירה המקצועית שלו, בסבלנות אין קץ, בהבנה ובמקצועיות בלתי מתפשרת ואלה ערכים המלווים אותי בכל צעד בחיי האישיים והמקצועיים".

מה מניע אותך ביומיום?

"בעיקר כשאני רואה את האושר והפירגון של הלקוחות שלי בסיום הטיפול בתיק – אני מבין שאני עושה משהו טוב וזה לחלוטין נותן לי את הדלק להמשיך ו"להפוך עולמות" עבור כל לקוח ולקוחה שלי ולהילחם עבורם עד שאקבל עבורם את המקסימום שהם זכאים לו".

מהן שלוש התכונות הכי חשובות לעורך דין שמייצג תובעים, בעיניך?

"אני חושב שבראש וראשונה להיות סבלני וקשוב לכל פרט ופרט. רבים מהלקוחות שמגיעים אלינו לא היו מעולם מעורבים בהליך משפטי והרבה פעמים הם מאוד מבולבלים ולא יודעים להבדיל בין עיקר לתפל. היכולת להקשיב ולהבין את הסיטואציה ואת המקרה הספציפי בגינו הגיעו אליי, זה במקרים רבים ההבדל בין הצלחה לכישלון בניהול תיק. תכונה שניה וחשובה היא שקיפות. אני חושב שאם אתה משתף את הלקוח בנקודות הרלוונטיות והחשובות בתיק, מפנה את הזמן הדרוש כדי להיות זמין ונגיש ללקוח ולשאלות שצצות, אתה למעשה מגייס את הלקוח להיות לך לעזר, הוא מרגיש שותף מלא לתיק וככל שיבין יותר את ההליך סביר שגם ירצה להיות מעורב יותר והרי הצלחת תיק זה שיתוף פעולה יעיל בין הלקוח לעורך הדין. תכונה נוספת שאני רואה בה חשובה ביותר לתחום ייצוג התובעים היא היכולת להציף בעיות שהלקוח לא תמיד ער להן. החכמה היא לדעת להציג ללקוח דווקא את הנקודות החלשות בתיק ולא רק את הנקודות החזקות. ברגע שאתה יודע לזהות את הנקודות החלשות בתיק, אתה יודע איך להתמודד איתן כשהן יצופו. בכלל מה שהופך עורך דין שמייצג תובעים לעורך יותר טוב היא היכולת לצפות כמה מהלכים קדימה. זה הופך את הטיפול בתיק ליסודי ומוצלח הרבה יותר ומביא בהכרח גם לפיצויים גבוהים הרבה יותר".

עד כמה קרן ג'סטיס מסייעת לך וללקוחותיך?

"היו לי כמה תיקים שונים שאם קרן ג'סטיס לא הייתה מסייעת בהם, הם פשוט לא היו יכולים להיות מוגשים לבית המשפט. החשיבות בסיוע במימון היא קריטית עבור רוב הלקוחות. צריך להבין שבתיקי רשלנות רפואית בפרט, עלויות של חוות דעת עשויות להגיע לכדי עשרות אלפי שקלים, ומעטים האנשים שמסוגלים לממן עלויות כאלה. אני חושב שג'סטיס נותנת פתרון מושלם והוגן מאין כמותו לבעיה הזאת, שלא הייתה לה פתרון הרבה שנים. לא פחות חשוב מהמימון עצמו, ג'סטיס מסייעת לעו"ד וללקוח בעצם אישור התיק על ידה – כי כשתיק מקבל אישור ע"י ועדה שכוללת בתוכה מומחים, עו"ד בכירים ושופטים בדימוס, ברור שאנחנו מקבלים רוח גבית חזקה. כמובן שההסכם בין ג'סטיס ללקוח, שמבוסס על כך שבמקרה שהתביעה נדחית, הלקוח פטור מהחזרת המימון – יוצר מצב של win-win לכל הצדדים".

השאירו פרטים,
ונציג ג'סטיס יחזור אליכם מיד

אייקון חץ




    אולי תתעניין ב…

    השאירו פרטים,
    ונציג ג'סטיס יחזור אליכם מיד

    אייקון חץ




      גלילה לראש העמוד